GBPUSD sa už v kanále netopí

Z intradenného pohľadu môžeme vidieť, že GBPUSD včera opustil svoj mierne rastový trend a vybral sa smerom nadol. Tento ústup z výšin nastal hlavne po otvorení európskych akciových trhov, ktoré taktiež začali deň výpredajmi. Dnes v noci bol zverejnený Index obchodných cien z Veľkej Británie, ktorý oproti minulému mesiacu klesol o 0.1 % na úroveň 1.0%. Taktiež Index nákupných manažérov v službách na britských ostrovoch dnes doobedu zaznamenal pokles z úrovne 53.7 na 52.2, pričom analytici očakávali pokles len na hladinu 53.1.  Tieto fundamenty nám napovedajú, že dnes by šterling mohol oproti doláru posilniť, avšak všadeprítomná dlhová kríza v Eurozóne bude ovplyvňovať aj tento menový pár.

Dnešný technický pohľad na menový pár GBPUSD nám napovedá, že by kabel by mal naďalej klesať až k levelu 1.607 respektíve 1.604. Avšak stredný pivot vyznačený modrou farbou je pre dnešný deň na úrovni 1.614. Alternatívny scenár je, že šterling voči doláru porastie a bude testovať hladiny v okolí 1.6165, dokonca až 1.6185.

Technický indikátor RSI je v pozícií, keď naznačuje, že sa oplatí nakúpiť tento menový pár. Avšak poobedňajšie fundamenty, hlavne z USA môže naznačiť opak. Pre tento menový pár bude pre dnešný deň dôležité, či sa opäť dostane do rastového trendu, ak to nedokáže, tak potom by bolo lepšie tento menový pár shortovať.

Technická analýza:

Úrovne odporu: 1.6185 a 1.6165

Úrovne podpory: 1.607 a 1.6015

Stredná hodnota obratu (pivot): 1.614

Graf vývoja menového páru GBP/USD:

Súvisiace články

Aktuálne správy