Účty cez mobil platíme najčastejšie v pondelok

Bratislava 8. septembra (TASR) – V súčasnosti čoraz viac ľudí využíva na platenie svojich účtov mobilné aplikácie internet bankingu. Faktúry pritom takto najčastejšie vybavujú začiatkom pracovného týždňa a priemerná suma, ktorú Slováci týmto spôsobom zaplatia, je 55 eur. Vyplýva to zo štatistík ČSOB.
Platby prostredníctvom mobilného telefónu využívajú najčastejšie muži, najvyššie platby realizujú klienti vo veku od 41 do 50 rokov. Priemerný vek užívateľov mobilného internet bankingu je 33 rokov a 80 % z nich sú muži. Dvaja najstarší evidovaní Slováci, ktorí platia prostredníctvom mobilnej aplikácie, majú 79 rokov a sú zo Žiliny a Piešťan.
Slováci využívajú takýto spôsob platenia častejšie počas pracovných dní ako cez víkend, v sobotu sa prihlási o 60 % menej užívateľov ako v pondelok, kedy je využívaná najčastejšie. V pracovné dni sa do mobilného internet bankingu prihlasujú najčastejšie medzi 10. a 11. hodinou, v nedeľu medzi 20. a 21. hodinou. Platby s najvyššou priemernou výškou sú zadané v stredu a sobota je najslabšia s priemernou platbou 25 eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy