Od pondelka sa mení grafikon MHD

Bratislava 1. septembra (TASR) – Letné školské prázdniny sa skončili a od pondelka 3. septembra sa preto mení aj grafikom mestskej hromadnej dopravy v Bratislave. Dopravný podnik Bratislava (DPB) obnoví prevádzkový režim "pracovný deň."
"Letný režim mal menej frekventované časové intervaly medzi spojmi. Od septembra predpokladáme vyšší nápor na dopravu, intervaly zhusťujeme," povedala pre TASR Zuzana Vachová, vedúca odboru marketingu a komunikácie DPB. Zhustenie intervalov sa týka väčšiny vyťažených liniek najmä v špičke.
Dopravca obnoví premávku na linkách číslo 7, 55, 133, 178, 192 a tiež linkách a spojoch školskej dopravy. Na viacerých linkách sa menili cestovné poriadky, mení sa aj systém nočnej dopravy a niektoré intervaly dopravca upravil. Bratislavčania by už na zastávkach MHD mali nájsť nové cestovné poriadky platné od 3. septembra.
Naďalej je pozastavená prevádzka liniek číslo 131, 141, 184 a električiek linky číslo 7 operatívne vypravovaných v nedeľu a vo sviatok pred dňom školského vyučovania. "Výluka električiek na tratiach cez tunel pod Hradom a na Hlavnú železničnú stanicu trvá naďalej," dodala Vachová.
Električka číslo 10 na Zlaté piesky končí od 8. septembra. Od 5. septembra ukončia uzávierku Dlhej ulice v Čunove a premávku cez ňu obnovia.

Súvisiace články

Aktuálne správy