TMR vstupuje do strediska Špindlerov Mlyn

Stredisko si v spolupráci so spoločnosťou Snowhill prenajme na obdobie 20 rokov. Počas tejto doby investujú do strediska 800 mil. českých korún.

Spoločnosti Tatry Mountain Resorts (TMR) a Snowhill sa dohodli s Českým zväzom telesnej výchovy (ČZTV) o prenájme lyžiarskeho strediska Špindlerov Mlyn na obdobie 20 rokov s možnosťou opcie na ďalšie dve dekády. Budúci nájomcovia sa zaviazali, že počas tejto doby investujú do strediska 800 mil. českých korún (CZK), čo predstavuje vyše 32,2 mil. eur. Na nájme získa ČZTV každoročne približne 1,77 mil. eur. Od tejto dohody TMR očakáva hlavne rozšírenie zákazníckej základne. Podľa predstaviteľov TMR rozhodla o úspechu dvojice partnerov najmä ich odborná spôsobilosť, dlhoročné skúsenosti a finančná sila.

„Sme hrdí na to, že sme uspeli v konkurencii a budeme prevádzkovať ikonu českého lyžovania,“ povedal Bohuš Hlavatý, predseda predstavenstva TMR. Zároveň potvrdil, že zahraničné aktivity nijako neovplyvnia proces modernizácie slovenských hôr. „Špindlerov Mlyn dlhoročne organizuje prestížne podujatia svetového pohára v lyžovaní. Veríme, že využijeme synergické efekty aj v tejto oblasti a takéto významné podujatie konečne po dlhých rokoch prinesieme aj na Slovensko,“ dodáva Hlavatý.

Spoločnosť Tatry Mountain Resorts, a.s. je najväčším subjektom v oblasti cestovného ruchu na Slovensku. Vlastní a prevádzkuje lyžiarske strediská a hotely v oblasti Nízkych a Vysokých Tatier a aj aquapark Tatralandia. Do konca roka 2011 preinvestovala firma do stredísk vyše 100 mil. eur a ďalších 56 mil. eur plánuje v najbližších rokoch.

Súvisiace články

Aktuálne správy