Na Slovensku sa vlani spotrebovalo 57,9 TWh plynu

Bratislava 6. júla (TASR) – Spotreba plynu v roku 2011 bola na Slovensku vo výške 57,9 TWh. Informoval o tom Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO).
"V roku 2010 bol objem spotreby plynu 57,3 TWh, teda spotreba plynu v roku 2011 sa oproti roku 2010 mierne zvýšila. Z hľadiska objemu celkovej spotreby je možné považovať slovenský trh s plynom za stabilný," konštatuje sa ďalej v správe regulačného úradu za minulý rok.
Rozhodujúcimi účastníkmi na trhu s plynom v SR v roku 2011 bol najmä prevádzkovateľ prepravnej siete eustream, a. s., prevádzkovateľ distribučnej siete na vymedzenom území SR, prevádzkovatelia zásobníkov POZAGAS, a. s., a NAFTA, a. s., Slovenský plynárenský priemysel, a. s., a ostatní dodávatelia zemného plynu, ako RWE Gas Slovensko, s.r.o., SHELL Slovakia, s.r.o., VNG Slovakia, spol. s r.o., ELGAS, s.r.o., ČEZ Slovensko, s.r.o., Lumius Slovakia, s.r.o., Energetické Centrum, a.s., GasTrading, s.r.o., SLOVAKIA ENERGY, s.r.o., Vaša energia, s.r.o., LAMA energy, a.s., a Energie2, a.s.

Súvisiace články

Aktuálne správy