O posty prišla väčšina šéfov úradov pre cestnú dopravu

Kabinet na návrh ministra dopravy vymenil prednostov šiestich z ôsmich krajských úradov pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie a riaditeľov 39 zo 46 obvodných úradov pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie.

Vláda na piatkovom zasadnutí na návrh ministra dopravy Jána Počiatka odvolala a vymenovala prednostov šiestich z ôsmich krajských úradov pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie. Zároveň vymenila riaditeľov 39 zo 46 obvodných úradov pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie.

Za nových krajských prednostov uvedených úradov sú od 7. júla vymenovaní Albert Andrejko v Banskej Bystrici, Viktor Zvolenský v Košiciach, Miroslav Mikulášik v Nitre, Vladimír Luterán v Prešove, Pavol Havlík v Trnave a Marián Vranka v Žiline. Na postoch nahradia odvolaných Ivana Rybárika, Jána Marcina, Mariana Libiaka, Petra Jergeho, Jána Prievozníka a Zuzanu Kubatkovú. Na čele krajských úradov pre cestnú dopravu zostávajú Miroslav Mihok v Bratislave a Zdeněk Šuranský v Trenčíne.

Výmeny sa netýkajú siedmich obvodných úradov cestnej dopravy v Malackách, Galante, Dunajskej Strede, Topoľčanoch, Leviciach, Brezne a Spišskej Novej Vsi.

Súvisiace články

Aktuálne správy