Od začiatku marca sa v rámci kampane SKCH vyzbieralo pre Ugandu 17.492 eur

Bratislava 1. apríla (TASR) – Slovenská katolícka charita (SKCH) realizovala od začiatku marca tohto roku kampaň "Pôstna krabička pre Afriku". Ku koncu prvého mesiaca zbierky (k 29. marca) sa vyzbieralo 17.492 eur. Získaná finančná čiastka poputuje zo Slovenska do Ugandy na dostavbu Centra pre deti postihnuté HIV/AIDS, informovala SKCH.
Sprievodnými podujatiami kampane sú projekcie filmu Dar lásky pre Ugandu a diskusie so spolupracovníčkami SKCH z Ugandy vo vybraných školách a farnostiach na Slovensku.
V uplynulých dňoch bolo na Slovensku rozdistribuovaných 15.000 škatuliek s vyobrazenou HIV pozitívnou sirotou Sally – tvárou kampane Pôstna krabička pre Afriku.
Hostia z Ugandy, spolupracovníčky SKCH – laická misionárka Margita Kačányiová a zdravotná sestra Catharine Riria navštevujú v týchto dňoch farnosti a školy po celom Slovensku, aby v rámci globálneho a rozvojového vzdelávania zvyšovali povedomie o nebezpečenstve HIV/AIDS a o dosahoch klimatických zmien na obyvateľstvo v jednej z najchudobnejších krajín afrického kontinentu, v Ugande. Podľa údajov OSN žijú v tejto krajine až dva milióny sirôt, ktorým táto choroba vzala rodičov.
Verejnú zbierku možno podporiť do konca mája, a to formou sms v tvare DMS medzera CHARITA na číslo 877. Cena darcovskej SMS správy je 1 euro. Záujemcovia môžu zbierku podporiť aj zaslaním príspevku na účet Slovenskej katolíckej charity: 4008058424/7500 v ČSOB, variabilný symbol 174, informovala Slovenská katolícka charita.

Súvisiace články

Aktuálne správy