V meste rozdeľujú humanitárnu pomoc z Nemecka

Hnúšťa 23. februára (TASR) – Humanitárnu pomoc z Nemecka rozdeľujú v týchto dňoch v Hnúšti. Ako pre TASR povedal primátor mesta Michal Bagačka, s tamojšou charitatívnou organizáciou spolupracujú už dlhší čas a toto nie je z ich strany prvá pomoc. Objemovo je však najväčšia.
Počítače, stoly, polohovateľné postele, ale aj potravinové balíčky doviezli do Hnúšte, kde ich budú rozdeľovať podľa potreby pre celý región. "Už pred vypravením kamióna sme vedeli, čo je obsahom zásielky, preto sme sa vedeli pripraviť aj na rozdeľovanie. Do niektorých škôl sme už doviezli počítače, do ďalších v Hnúšti a Tisovci ešte budeme rozvážať aj školské tabule. Pomoc rozdelíme najmä organizáciám, ako sú nemocnice, krízové centrá či domovy dôchodcov. V spolupráci s komunitnými pracovníkmi ešte dopracujeme zoznam najohrozenejších obyvateľov, ktorým rozdáme potravinové balíčky," povedal Bagačka.
V kamióne z humanitárnou pomocou z Nemecka priviezli aj špeciálne polohovateľné postele. Tie sú určené pre nemocnice v Hnúšti a v Rimavskej Sobote. "Zatiaľ som o tom nepočul, ale ak by nám niečo také doviezli, určite sa potešíme a vybaveniu nemocnice to len pomôže," reagoval na informáciu TASR riaditeľ nemocnice v Rimavskej Sobote Rastislav Kubáň.

UPOZORNENIE: TASR vydá k správe zvukový záznam.

Súvisiace články

Aktuálne správy