Grécko a veritelia sa dohodli na spôsobe ušetrenia 325 miliónov eur

Atény 16. februára (TASR) – Grécko a medzinárodní veritelia sa dohodli na tom, ako majú Atény do konca roka usporiť 325 miliónov eur, čo bola jedna z posledných požiadaviek veriteľov na schválenie druhého záchranného balíka za 130 miliárd eur. Uviedli to dnes zdroje z gréckej vlády. Bez ďalšej pomoci by Grécko nedokázalo koncom marca vyplatiť v tom čase splatné dlhopisy a muselo by vyhlásiť platobnú neschopnosť.
"Približne 100 miliónov eur získame znížením prevádzkových nákladov na ministerstve obrany a asi 90 miliónov eur skorším znížením platov v určitých oblastiach verejného sektora," povedal pre agentúru Reuters jeden zo zdrojov gréckej vlády, ktorý nechcel byť menovaný. "Zostávajúcich 135 miliónov eur získame ďalšími škrtmi v prevádzkových nákladoch ministerstiev vnútra, zdravotníctva a práce," dodal. Jeho informácie potvrdil aj ďalší zdroj z gréckej vlády.
Grécko teraz dúfa, že ministri financií eurozóny schvália po mesiacoch komplikovaných rokovaní druhý záchranný balík v pondelok na budúci týždeň (20. 2.).

Súvisiace články

Aktuálne správy