Flašíková-Beňová: Súčasná kríza nie je len ekonomická, ale aj sociálna

Štrasburg/Brusel 15. februára (TASR) – V dnešnej rozprave poslancov Európskeho parlamentu (EP) na tému ekonomická a sociálna politika vystúpila aj slovenská poslankyňa EP Monika Flašíková-Beňová, ktorá upozornila, že súčasnú krízu v Európe treba vnímať nielen po ekonomickej, ale aj po sociálnej stránke.
Slovenská europoslankyňa, ktorá je členkou Skupiny progresívnej aliancie socialistov a demokratov (S&D), upozornila v pléne EP, že pri hľadaní východísk z krízy dominantné zameranie sa lídrov Európskej únie na úspory viedlo k nesúrodému prístupu.
„Sledovala sa rozpočtová a makroekonomická stabilita bez toho, aby sa zohľadnili sociálne a vzdelávacie ciele. A tiež ciele stratégie 2020 v oblasti zamestnanosti,“ upozornila Flašíková-Beňová.
Dodala, že pri riešení krízy prioritou musia byť investície do trvalo udržateľných pracovných miest.
„Musíme zabezpečiť, aby najzraniteľnejšie skupiny, aby tí, ktorých najviac zasiahla kríza, boli chránení proti redistribučným účinkom hospodárskej krízy a plánom na fiškálnu konsolidáciu,“ uviedla poslankyňa. Dodala, že z hľadiska záujmov občanov Európy treba riešiť nedostatok pracovných miest so zaručením dôstojnej mzdy a dôstojnými pracovnými podmienkami.

Súvisiace články

Aktuálne správy