Na košický Aupark Tower požičia Tatra banka 12 mil. eur

Developerská spoločnosť HB Reavis získala na prefinancovanie výstavby kancelárskeho projektu Aupark Tower v Košiciach od Tatra banky štvorročný investičný úver v sume 12 mil. eur.

Kancelársky realitný projekt Aupark Tower Košice prefinancuje Tatra banka. Oznámila to developerská spoločnosť HB Reavis, ktorá projekt realizuje. Financovanie v objeme 12 mil. eur bude zabezpečené formou dlhodobého investičného úveru so splatnosťou 4 roky, ktorý bude poskytnutý za obvyklých trhových podmienok. Tatra banka financovala aj výstavbu priľahlého nákupno-zábavného centra Aupark Košice.

„Napriek všeobecnej opatrnosti na slovenskom bankovom trhu pri financovaní realitných projektov a aj nášmu konzervatívnemu prístupu v tomto segmente doterajšia pozitívna spolupráca s HB Reavis hovorí v prospech podpory projektu Aupark Tower Košice. Vďaka situovaniu do lukratívnej lokality má tento projekt dobrý ,“ uviedol na margo dosiahnutej dohody o financovaní projektu člen predstavenstva Tatra banky Marcel Kaščák.

Budova Aupark Tower Košice je momentálne v štádiu výstavby, skolaudovaná a uvedená do prevádzky bude už v druhom kvartáli tohto roka. Nájomcom ponúkne bezmála 12 tis. metrov štvorcových prenajímateľnej kancelárskej plochy v najvyššom kvalitatívnom štandarde. Súčasťou projektu je aj 250 parkovacích boxov v podzemnej garáži. Budova je prepojená s nákupno-zábavným centrom Aupark Košice, ktoré bolo otvorené v novembri 2011.

Skupina HB Reavis je medzinárodná developerská spoločnosť so sídlom v Luxemburgu a s centrálou v Bratislave s regionálnymi pobočkami vo Varšave, Prahe, Budapešti a Záhrebe. Bola založená v roku 1993 a v súčasnosti spravuje a vlastní portfólio nehnuteľností s celkovou výmerou prenajímateľnej plochy takmer 460 tis. metrov štvorcových. Projekty s ďalšími 134 tis. metrami štvorcovými sú vo výstavbe a budú uvedené do prevádzky v tomto roku.

Súvisiace články

Aktuálne správy