Eurovia vykoná práce v Nižnom Žipove a Krás. Podhradí

Spoločnosť Eurovia SK, a.s. v rámci regenerácie sídiel s rómskym osídlením obnoví verejné priestranstvá v Nižnom Žipove a v osade v Krásnohorskom Podhradí. Skanska SK, a.s. zas zrekonštruuje miestnu infraštruktúru vo Veľkých Ozorovciach.

Stavebná firma Eurovia SK, a.s. uskutoční revitalizáciu verejných priestranstiev v obci Nižný Žipov v okrese Trebišov. Práce má vykonať za 1,12 mil. eur, vrátane dane z pridanej hodnoty, pričom zákazku získala v užšej súťaži s jedinou predloženou ponukou. Odhadovaná cena projektu bola 940 tis. eur bez dane. Obnova obce bude spolufinancovaná z európskych peňazí cez Regionálny operačný program.

Ide o časť zameranú na regeneráciu sídiel cez projekty rozvoja obcí s rómskymi osídleniami vo vidieckom prostredí. Dodávateľská firma má v Nižnom Žipove vybudovať 1 945 metrov nových chodníkov, zrekonštruovať 413 metrov chodníkov a 632 metrov miestnych komunikácií. Zároveň obnoví zeleň na ploche 3 281 štvorcových metrov, postaví dve nové zastávky a jednu opraví, doplní verejné osvetlenie v centre obce a obnoví lávku cez Žipovský potok do miestnej rómskej osady.

V Krásnohorskom Podhradí v okrese Rožňava zrekonštruuje Eurovia miestnu infraštruktúru v rómskej osade za 534,9 tis. eur bez dane. V tomto prípade uspela v tendri v konkurencii troch uchádzačov, keď predpokladaná cena prác bola 812,9 ti. eur. Firma Skanska SK, a.s. v rámci regenerácie sídiel s rómskym osídlením obnoví verejné priestranstvá v obci Veľké Ozorovce v okrese Trebišov za 221,7 tis. eur bez dane. Zákazku získala v užšej súťaži spomedzi štyroch ponúk, pričom predpokladaná cena prác bola 501,8 tis. eur. Aj tieto dva projekty majú byť spolufinancované z európskych zdrojov cez Regionálny operačný program.

Spoločnosť Eurovia SK, a.s. Košice je zapísaná v Obchodnom registri SR od mája 1992. Pod názvom Eurovia – Cesty, a.s. fungovala od 28. júla 2005, po fúzii podnikov Cestné stavby a.s. Košice a Slov-via a.s. Poprad. Súčasné obchodné meno má od 16. decembra 2009. Spoločnosť eviduje základné imanie 14,217 mil. eur, je súčasťou francúzskej stavebnej skupiny Vinci. Majoritným vlastníkom firmy je francúzska spoločnosť Eurovia S.A.

Spoločnosť Skanska SK a.s. Bratislava pôsobí pod týmto menom od 1. apríla 2010 po zlúčení šiestich firiem. V Obchodnom registri SR je spoločnosť zapísaná od 3. augusta 1994, jej predchodcom boli Banské stavby, a.s. a neskôr Skanska BS a.s. Skanska SK má základné imanie 1,66 mil. eur, zastrešuje osem závodov pokrývajúcich všetky segmenty stavebníctva. Skanska SK je súčasťou svetového koncernu Skanska so sídlom vo Švédsku.

Súvisiace články

Aktuálne správy