Bytový nájomný dom vo Svidníku postaví Euro-Building

Bratislavská firma Euro-Building, a.s. postaví vo Svidníku obytný dom s 30 nájomnými bytmi za 833 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty. Podľa podmienok tendra stavebné práce by mali trvať dvadsaťdva mesiacov.

Nový obytný dom s 30 nájomnými bytmi vo Svidníku postaví bratislavská firma Euro-Building, a.s. za 833 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty. Zmluvná cena je o takmer 46 % nižšia oproti odhadovanej hodnote zákazky za 1,54 mil. eur. Vybraná firma uspela vo verejnej súťaži v konkurencii siedmich predložených ponúk, vyplýva z výsledku tendra zverejneného vo Vestníku verejného obstarávania. Podľa podmienok súťaže, ktorú mesto Svidník vyhlásilo vlani v decembri, výstavba bytového domu je plánovaná na dvadsaťdva mesiacov.

Štvorpodlažný bytový dom bude postavený na juhovýchode mesta na okraji sídliska Dukla. Zložený bude z troch sekcií v každej po desať bytov a prístup k nemu umožní novovybudovaná komunikácia napojená na Karpatskú ulicu. Mesto chce stavebné práce financovať zo štátnej dotácie z ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja, z úveru Štátneho fondu rozvoja bývania a vlastných peňazí. Na financovanie vlastných zdrojov pritom uvažuje aj s použitím barterových prostriedkov trenčianskej firmy Voice, s.r.o., ktoré má k dispozícii.

Spoločnosť Euro-Building, a.s. je zapísaná v Obchodnom registri SR od 1. februára 1996, vznikla v januári 1994 pôvodne ako s.r.o. a má základné imanie 232,4 tis. eur. Firma vykonáva pozemné, energetické, ekologické a dopravné stavby a ich zmeny, ako aj inžiniersku činnosť.

Súvisiace články

Aktuálne správy