Nádej na dohodu o úsporných opatreniach v Grécku podporila euro

Frankfurt nad Mohanom 8. februára (TASR) - Kurz spoločnej európskej meny dnes ráno pokračoval v raste aj po utorkovom (7.

Frankfurt nad Mohanom 8. februára (TASR) – Kurz spoločnej európskej meny dnes ráno pokračoval v raste aj po utorkovom (7. 2.) posilnení. Príčinou je črtajúca sa dohoda o novom gréckom úspornom balíku.
Euro sa dnes ráno obchodovalo po 1,3275 USD a dolár stál 0,7535 eura. Európska centrálna banka (ECB) v utorok stanovila referenčný kurz na 1,3113 (v pondelok: 1,3042) eura.
Nádej na dohodu o nových úsporách v Grécku, ktorá by otvorila cestu pre druhý záchranný balík, podporila rizikový apetít investorov aj spoločnú európsku menu, uviedli devízoví obchodníci.
Grécky premiér Lukas Papadimos sa dnes v Aténach stretne s lídrami troch vládnych strán, aby schválili nový úsporný balík, ktorý by mal splniť požiadavky medzinárodných veriteľov. Ďalšie konsolidačné opatrenia sú podmienkou pre pokračovanie finančnej pomoci, bez ktorej sa Grécko dostane koncom marca do platobnej neschopnosti.

Súvisiace články

Aktuálne správy