Ku koncu vlaňajška pracovalo v bankách 19 527 ľudí

Centrálna banka evidovala ku koncu minulého roka medziročný pokles evidenčného počtu pracovníkov o štyroch ľudí, stav v komerčnej bankovej sfére sa zvýšil o 46 pracovníkov, v pobočkách zahraničných bánk sa zvýšil o 172 ľudí

V slovenskom bankovom sektore pracovalo na konci minulého roka o 214 ľudí viac než pred rokom. Ku koncu decembra tak v bankách pracovalo spolu 19 527 ľudí. O tento celkový nárast sa zaslúžili najmä pobočky zahraničných bánk. Súvisí to s príchodom nových subjektov a s rozširovaním siete. Na jeseň 2010 začali na Slovensku fungovať napríklad Zuno Bank a AXA Bank, nové obchodné zastúpenia otvárala aj rakúska banka Oberbank. Pobočky tak u nás evidovali celkovo prírastok o 172 ľudí na 819. Národná banka Slovenska evidovala podľa jej údajov len nepatrný medziročný pokles evidenčného počtu pracovníkov, a to o 4 na 1 075.

Stav v komerčnej bankovej sfére sa zvýšil o 46 na 17 633 ľudí. „Počet zamestnancov v ČSOB bol v roku 2011 a aj v súčasnosti je stabilný. Priebežne uvoľnené pracovné pozície obsadzuje ČSOB Finančná skupina štandardným spôsobom – na základe absolvovania a výsledkov výberového konania,“ uviedol riaditeľ odboru Ľudské zdroje ČSOB Tomáš Perlovský. Podľa hovorkyne OTP Banky Slovensko Zuzany Krenyitzkej banka vlani nepristúpila k prepúšťaniu, pričom optimalizácia organizačnej štruktúry a počtu zamestnancov sa uskutočnila v predchádzajúcich rokoch.

Národná banka Slovenska registrovala ku koncu minulého roka na slovenskom bankovom trhu 14 komerčných bánk a 17 pobočiek zahraničných bánk.

Súvisiace články

Aktuálne správy