Výstavba Immoparku Košice sa rozbieha

Projekt Immopark Košice predstavuje priemyselný park s priestormi vhodnými pre logistiku, distribúciu a pre ľahký priemysel s kancelárskymi plochami. Je umiestnený na 60-hektárovom pozemku medzi medzinárodným letiskom a cestou prvej triedy Košice - Bratislava.

KOŠICE 25. januára (SITA) -Výstavba Immoparku Košice naberá na obrátkach. Developerská spoločnosť Erste Group Immorent napriek stagnácii na trhu logistických nehnuteľností pokračuje v rozvoji siete paneurópskych logistických parkov. „V projekte Immopark Košice máme v súčasnosti hotovú hlavnú komunikáciu a dokončili sme inžinierske siete. V tomto týždni začína výstavba hál pre budúcich nájomcov,“ priblížil aktuálny stav projektu Peter Malík, konateľ Erste Group Immorent Slovensko, s.r.o.

Projekt Immopark Košice predstavuje priemyselný park s priestormi vhodnými pre logistiku, distribúciu a pre ľahký priemysel s kancelárskymi plochami. Je umiestnený na 60-hektárovom pozemku medzi medzinárodným letiskom a cestou prvej triedy Košice – Bratislava. Immopark Košice ponúka viac ako 250 tis. metrov štvorcových logistických, priemyselných a kancelárskych plôch. Veľkosti jednotlivých častí sú flexibilné a dostupné od 1 100 metrov štvorcových. Prvá etapa projektu bude dokončená ešte v tomto roku.

Aj keď v predchádzajúcich dvoch rokoch trh s logistickými nehnuteľnosťami stagnoval, Erste Group Immorent buduje pod hlavičkou Immopark paneurópsku sieť logistických centier. „Naša nová sieť Immoparkov rastie nielen tu v Košiciach, ale veľmi aktívni sme aj v Prahe, Žiline a chorvátskom Záhrebe,“ uviedol Milan Zikmund, riaditeľ Construction Services Erste Group Immorent ČR s.r.o.

Priemyselný park sa má rozprestierať na rozlohe 62 hektárov. Má sa tu preinvestovať takmer 120 mil. eur. Výstavba parku oficiálne začala ešte v máji 2007. No najprv kvôli nejasnostiam okolo vlastníctva pozemkov a potom kvôli kríze sa začiatok výstavby oddialil.

Erste Group Immorent je obchodnou jednotkou skupiny Erste, ktorá ponúka komplexné služby spojené s nehnuteľnosťami, od financovania až po samotnú realizáciu. Ako ďalej informuje na svojej internetovej stránke, pôsobí v 12 krajinách. Popri Slovenskej republike a Rakúsku pôsobí Erste Group Immorent ešte v desiatich ďalších krajinách strednej a východnej Európy. Bola založená k 1. januáru. 2011 a na Slovensku funkčne i obchodne prepojila úsek realitného obchodovania Slovenskej sporiteľne a aktivity spoločnosti Immorent Slovensko.

Súvisiace články

Aktuálne správy