VÚB banka predáva záložné listy za 35 mil. eur

Hypotekárne záložné listy od VÚB banky viazané na 3,5 roka sa budú úročiť sadzbou 4 % ročne

VÚB banka začala predávať hypotekárne záložné listy v celkovom objeme 35 mil. eur. V predaji budú do 30. marca. Ako ďalej banka informovala, emisiu tvorí 35 tisíc cenných papierov s menovitou hodnotou tisíc eur. Úročiť sa budú ročnou pevnou úrokovou sadzbou 4 %. Výnos bude spoločnosť vyplácať ročne, k 16. januáru, pričom splatnosť je 16. júla 2015. Výnos za posledné obdobie od 16. januára 2015 do 16. júla 2015 bude vyplatený spolu s menovitou hodnotou.

Emisný kurz je stanovený na 100 % z menovitej hodnoty dlhopisu. Ide o verejnú ponuku a záujemcovia si môžu nakúpiť ľubovoľný počet dlhopisov. S investíciou nie sú podľa vyjadrení banky spojené žiadne vstupné poplatky. Jedinou podmienkou je, aby mal investor otvorený majetkový účet v ktorejkoľvek banke, ktorá je členom Centrálneho depozitára cenných papierov SR alebo priamo v ňom. Banka podá žiadosť o prijatie emisie na obchodovanie na Burze cenných papierov v Bratislave.

VÚB bola do obchodného registra zapísaná v roku 1992. Poskytuje retailové a komerčné bankové služby. Je členom medzinárodnej bankovej skupiny Intesa Sanpaolo, ktorá má zastúpenie vo viac ako 40 krajinách po celom svete. VÚB banka má aj jednu pobočku v Českej republike.

Súvisiace články

Aktuálne správy