Obavy z krízy nás prinútili viac šetriť

Hovorí sa, že všetko zlé je na niečo dobré. Platí to aj o kríze. Minimálne v tom, že sme si začali viac odkladať peniaze pre prípad, že by sa podobná situácia mohla zopakovať. To je aj podstatou sporenia – šetriť si a byť pripravený, ak náhodou...

Tento trend možno výraznejšie pozorovať už od roku 2009, kedy začala hospodárska kríza. Spotreba slovenských domácností sa začala znižovať a na druhej strane, naše úspory začali rásť. Už rok 2010 bol za ostatných desať rokov z pohľadu šetrenia rekordný, podľa predbežných čísiel ho však rok 2011 dokonca môže ešte predbehnúť. Zároveň narástol aj celkový objem vkladov, ktoré máme uložené v bankách.



Nič dramatické sa však neudialo v našich preferenciách týkajúcich sa produktov, do ktorých si úspory ukladáme. Najčastejšie smerujú na sporiace účty, stavebné sporenie, do životného poistenia, podielových fondov či na obľúbené termínované vklady.

Čo nás však pri vkladoch zaujíma najviac, sú úroky. Človek by si mal v prvom rade rozmyslieť, koľko peňazí a na akú dlhú dobu si chce uložiť. Následne sa môže rozhodnúť rozložiť svoje peniaze na jednotlivé obdobia tak, aby zhodnotil svoj vklad čo najvýhodnejšie a tiež, aby mal peniaze rozložené v krátkodobých či dlhodobých depozitných produktoch a nemusel platiť poplatok za predčasný výber vkladu. Tieto kritériá spĺňa aj nový produkt na slovenskom trhu s termínovanými vkladmi – TRIO DEPOZIT od ČSOB.

TRIO DEPOZIT je kombináciou 3 termínovaných vkladov s viazanosťou na 12, 24 a 36 mesiacov. Na ročnej viazanosti tak sporiteľ na termínovanom vklade získa mimoriadne výhodnú úrokovú sadzbu 4 % p.a. Na 2-ročnom vklade sa sporiteľovi budú úspory súčasne zhodnocovať sadzbou 2,85 % p.a. a na 3-ročnom vklade úrokom 3,10 % p.a.

Minimálny vklad na založenie produktu TRIO DEPOZIT je 1500 €, t.z., že na každý z trojice termínovaných vkladov musí klient súčasne vložiť zhodnú čiastku minimálne vo výške 500 €. Založenie a vedenie termínovaných vkladov je bezplatné a nie je viazané na žiaden iný produkt.

Viac informácií o novom jedinečnom produkte medzi termínovanými vkladmi na slovenskom trhu nájdete na: http://www.csob.sk/o-nas/dolezite-informacie/viac-noviniek/vase-uspory-mozu-rast-rychlejsie


Súvisiace články

Aktuálne správy