Giller už nie je predsedom predstavenstva sporiteľne Wüstenrot

Karl Peter Giller ukončil svoje pôsobenie na Slovensku po desiatich rokoch, nová voľba predsedu predstavenstva sporiteľne Wüstenrot sa neplánuje

Karl Peter Giller odišiel z postu predsedu predstavenstva Wüstenrot stavebnej sporiteľne. Ako ďalej informovala hovorkyňa spoločnosti Daniela Vlčková, odišiel po desiatich rokoch aktívnej podpory slovenského stavebného sporenia uplynutím mandátu a svoje pôsobenie na Slovensku ukončil ku koncu minulého roka. Vracia sa späť do Rakúska. V súčasnosti sa však podľa Vlčkovej neplánuje nová voľba predsedu predstavenstva, sú v ňom traja rovnocenní členovia.

Novým členom predstavenstva sa tak v závere minulého roka stal Rainer Hager z Rakúska. Aktuálne zloženie predstavenstva okrem neho tvoria ešte Pavol Pitoňák a Viktor Štrauch. Hager je vo Wüstenrot stavebnej sporiteľni zodpovedný za riadenie odborov správy zmlúv, personalistiky a miezd, nákupu a centrálnych služieb, práva a vymáhania pohľadávok. Pred zvolením za člena predstavenstva Hager pôsobil v dozornej rade spoločnosti, čoho sa vzhľadom na novú funkciu vzdal. Nový člen dozornej rady sa teda zvolí na najbližšom zasadnutí valného zhromaždenia firmy.

Spoločnosť Wüstenrot stavebná sporiteľňa vznikla v roku 1993. Pôvodne pôsobila pod názvom Stavebná sporiteľňa VÚB-Wüstenrot. V decembri roku 2003 však VÚB banka predala skupine Wüstenrot svoj 50-percentný podiel v stavebnej sporiteľni. Rakúska Bausparkasse Wüstenrot AG v súčasnosti vlastní 60 % akcií vo Wüstenrot stavebnej sporiteľni a nemecká Wüstenrot & Württembergische AG má 40 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy