MsZ schválilo rozpočet mesta pre rok 2012 s prebytkom 399.410 eur

Snina 7. januára (TASR) – Poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ) v Snine schválili v týchto dňoch rozpočet mesta na rok 2012. Odobrili ho s prebytkom v sume 399.410 eur. Financie v mestskej pokladnici by mali v nasledujúcich mesiacoch pokryť výdavky na všetky samosprávne úlohy radnice, ale aj realizáciu či spolufinancovanie viacerých rozvojových projektov mesta.
Podľa schváleného rozpočtu by mali celkové príjmy mesta dosiahnuť v roku 2012 výšku 18.418.080 eur a výdavky 18.018.670 eur. "Schváleným prebytkovým rozpočtom sa budeme snažiť čeliť kríze či výpadku podielových daní v tomto roku. Aj napriek šetreniu vo viacerých oblastiach zabezpečíme všetky samosprávne funkcie týkajúce sa napríklad vývozu odpadu, verejného osvetlenia či starostlivosti o mestskú zeleň a podobne," informovala TASR hovorkyňa sninskej radnice Zuzana Krupa.
Ako dodala, samospráva chce v roku 2012 realizovať viacero rozvojových projektov financovaných z fondov Európskej únie. "Pôjde o rekonštrukciu miestneho kaštieľa, prestavbu bývalého hotela Družba na Dom pokojnej staroby, odkanalizovanie okrajových častí mesta a revitalizáciu rekreačného zariadenie Hana v rámci cezhraničného projektu s ukrajinským mestom Chust," konkretizovala hovorkyňa.
Samospráva plánuje v tomto roku zafinancovať realizáciu niektorých projektov aj z vlastných zdrojov. Jedným z nich bude pokračovanie v revitalizácii Rekreačnej oblasti Rybníky. Ďalší projektový zámer by mal podľa hovorkyne riešiť modernizáciu siete verejného osvetlenia na území mesta.
MsZ schválilo základný nástroj finančného hospodárenia samosprávy pre rok 2012 prvýkrát ešte 15. decembra minulého roka. Poslanci ho odobrili v podobe, ktorá sa líšila od pôvodného návrhu radnice tým, že navrhovala razantnejšie šetrenie vo výdavkoch mesta. Keďže uznesenie k rozpočtu následne primátor Štefan Milovčík nepodpísal pre viacero procesných chýb pri jeho schvaľovaní, poslanecký zbor rokoval o rozpočte ešte raz vo štvrtok 5. januára.

Súvisiace články

Aktuálne správy