ČSOB Leasing ku koncu júna so ziskom 7,2 mil. eur

Čistý zisk lízingovky sa medziročne zvýšil o 43 %

Spoločnosť ČSOB Leasing uzatvorila v prvom polroku 4 417 nových zmlúv v objeme obstarávacích cien 132 mil. eur. Ide o medziročný nárast obchodov o 29 %. Prevažnú väčšinu nových klientov spoločnosti tvorili podnikatelia s podielom 93 %. Objem živého portfólia predstavoval ku koncu júna 442 mil. eur pri počte 30 tisíc zmlúv.

V rámci osobných a úžitkových automobilov uzatvorila firma v prvom polroku obchody takmer za 51 mil. eur pri medziročnom náraste o 28 %. Financovanie ťahačov, prívesov, návesov a autobusov vzrástlo o 51 % na 32 mil. eur. Financovanie strojov, zariadení a informačných technológií dosiahlo sumu 39 mil. eur s rastom o 10 %.

Z hľadiska produktovej štruktúry tvorili viac ako dve tretiny nového obratu v ČSOB Leasing obchody uzatvorené prostredníctvom finančného alebo operatívneho lízingu. Zvyšný podiel pripadol na splátkový predaj a úvery. Čistý polročný zisk sa medziročne zvýšil o 43 % na 7,2 mil. eur.

ČSOB Leasing je univerzálna lízingová spoločnosť, ktorá vznikla v roku 1996. Jej akcionárom je ČSOB SR, ktorá vlastní 100 % akcií. Patrí do skupiny KBC.

Súvisiace články

Aktuálne správy