ŽSR vykonajú opravu mostov na regionálnej trati pri Čadci

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) od 3. apríla od 07.30 h realizujú opravu štyroch železničných mostov na úseku regionálnej železničnej trate medzi Čadcou a Turzovkou. Práce potrvajú nepretržite až do 7. apríla do 13.55 h. Počas nepretržitej výluky budú vlaky osobnej dopravy nahradené autobusmi.
ŽSR budú na dvoch mostoch vykonávať búranie a následnú betonáž záverných múrikov. Zároveň na ďalších dvoch mostoch uskutočnia výmenu drevených mostníc v celkovom počte 78 kusov, z dôvodu ich celkového prevádzkového opotrebenia.
Uvedené činnosti vykonajú ŽSR vlastnými personálnymi kapacitami.
Keďže regionálna železničná trať medzi železničnými stanicami Čadca a Makov je jednokoľajná, počas nepretržitej výluky budú vlaky osobnej dopravy na tejto trati odrieknuté a nahradené autobusovou dopravou.
Podrobnejšie informácie o opatreniach v osobnej doprave sa cestujúci dozvedia z vývesiek umiestnených v železničných staniciach, alebo ich poskytne dopravca – Železničná spoločnosť Slovensko na telefónnom čísle kontaktného centra – 18 188, prípadne na internetovej stránke www.slovakrail.sk.
ŽSR prosia cestujúcich o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým dôjde v dôsledku výlukových prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničných rozhlasov v železničných staniciach.
Informáciu TASR poskytla hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Súvisiace články

Aktuálne správy