Nálada v ekonomike Nemecka sa v januári zlepšila

Index ekonomickej nálady v krajine, ktorý zostavuje inštitút ZEW, si oproti decembru pripísal 2,8 bodu a stúpol na úroveň 16,6 bodu.

Index ekonomickej nálady v Nemecku, ktorý zostavuje inštitút ZEW, v januári mierne posilnil. Index si oproti decembru pripísal 2,8 bodu a stúpol na úroveň 16,6 bodu. Inštitút ZEW o tom informoval v utorok na svojej internetovej stránke. „Pomerne dobré predbežné údaje o vývoji nemeckého hrubého domáceho produktu za minulý rok a tiež o vývoji priemyselnej produkcie v eurozóne v novembri 2016 boli pre mnohých prekvapením,“ uviedol šéf inštitútu ZEW Achim Wambach.
Podindex odzrkadľujúci súčasnú ekonomickú situáciu v Nemecku sa zlepšil výrazne a stúpol o 13,8 bodu na hodnotu 77,3 bodu, čiže najvyššie od júla 2011. Zlepšilo sa aj to, ako experti na finančný trh vnímajú ekonomický vývoj v eurozóne. Ukazovateľ, ktorý toto hodnotenie mapuje, vzrástol o 5,1 bodu na 23,2 bodu. Stúpol aj ukazovateľ terajšej ekonomickej situácie v eurozóne, a to o 7,9 bodu na mínus 0,4 bodu.

Súvisiace články

Aktuálne správy