Produkcia priemyslu v Chorvátsku sa zvýšila

Medzimesačne priemyselná výroba krajiny v novembri stúpla o 3,7 % a medziročne o 7,1 %.

Priemyselná produkcia v Chorvátsku v novembri podľa sezónne a kalendárne upravených údajov oproti októbru vzrástla o 3,7 percenta. Medziročne sa novembrová produkcia priemyslu krajiny podľa kalendárne upravených údajov zvýšila o 7,1 percenta. Informoval o tom vo štvrtok na svojej internetovej stránke chorvátsky štatistický úrad.
Produkcia spracovateľského priemyslu krajiny v novembri medzimesačne stúpla o 4,6 percenta, výroba elektriny, plynu, pary a klimatizovaného vzduchu sa zväčšila o 1,2 percenta, ale produkcia odvetvia ťažby a dobývania oproti predchádzajúcemu mesiacu oslabila o 0,9 percenta. Medziročne sa produkcia spracovateľského priemyslu krajiny v novembri zvýšila o 6,3 percenta, výroba elektriny, plynu, pary a klimatizovaného vzduchu vzrástla o 20,3 percenta, ale produkcia sektora ťažby a dobývania oproti novembru minulého roka klesla o 6,2 percenta.
Celkový počet zamestnancov chorvátskeho priemyslu sa v novembri medzimesačne znížil o 0,3 percenta a medziročne klesol o 0,6 percenta. Celková produktivita práce v priemyselnom odvetví krajiny za obdobie januára až novembra v porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška stúpla o 5,1 percenta.

Súvisiace články

Aktuálne správy