Commerzbank za 3. kvartál v strate pred zdanením 255 mil. eur

Nemecká banka Commerzbank za tretí kvartál vykázala stratu pred zdanením v sume 255 mil. eur, pričom v rovnakom období minulého roka dosiahla zisk pred zdanením vo výške 424 mil. eur. Za január až september Commerzbank dosiahla zisk pred zdanením v objeme 338 mil. eur. V rovnakom období vlaňajška bol v sume 1,464 mld. eur. Rezervy banky na zlé úvery počas deviatich mesiacov tohto roka medziročne stúpli na 610 mil. eur z úrovne 584 mil. eur. Banka o tom informovala v piatok na svojej internetovej stránke.

Commerzbank uviedla, že jej prevádzkový zisk za tretí štvrťrok sa oproti predošlému kvartálu zlepšil. Za júl až september dosiahla prevádzkový zisk 429 mil. eur, pričom v druhom štvrťroku bol v sume 351 mil. eur. Medziročne však klesol z úrovne 452 mil. eur. Výnosy banky pred tvorbou rezerv boli v treťom kvartáli v sume 2,437 mld. eur, čiže medziročne stúpli zo sumy 2,317 mld. eur. Výnosy pred tvorbou rezerv za január až september však medziročne oslabili na 7 mld. eur z úrovne 7,555 mld. eur.

Commerzbank konštatovala, že za celý rok 2016 očakáva pozitívny hospodársky výsledok. Predpokladá pritom, že jej ukazovateľ kapitálovej primeranosti CET 1 po úplnej aplikácii pravidiel Bazilej 3 by mal do konca roka vzrásť na úroveň približne 12 percent.

Súvisiace články

Aktuálne správy