Počet nezamestnaných v Španielsku sa v októbri opäť zvýšil

Počet nezamestnaných v Španielsku sa v októbri opäť zvýšil po niekoľkých mesiacoch poklesu vďaka letnej turistickej sezóne, ktorá priniesla dočasné pracovné miesta. Informovala o tom agentúra RTTNews s odvolaním sa na údaje, ktoré dnes zverejnilo ministerstvo práce v Madride.
Konkrétne, úrady práce v krajine zaevidovali v októbri 44.685 nových žiadateľov o podporu. Presne o toľko stúpol medzimesačne počet registrovaných nezamestnaných.
Ale v medziročnom porovnaní a po očistení od sezónnych vplyvov celkový počet registrovaných nezamestnaných v októbri klesol o 48.007 na 3,76 milióna ľudí.
Dobrou správou tiež je, že medzi mladými ľuďmi vo vekovej kategórii do 25 rokov sa počet nezamestnaných v októbri v porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka znížil o 53.025.
Štatistický úrad nezverejňuje mesačné, ale len kvartálne údaje o vývoji nezamestnanosti, ktorá na konci 3. štvrťroka klesla pod hranicu 19 % na 18,91 %. To je najnižšia úroveň za šesť rokov. Na porovnanie, v 2. štvrťroku 2016 dosiahla nezamestnanosť v Španielsku 20 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy