Zisk Time Warner za tretí kvartál medziročne stúpol

Mediálna spoločnosť za júl až september vykázala zisk 1,47 mld. USD, v treťom štvrťroku vlaňajška bol v sume 1,04 mld. USD.

Americká mediálna spoločnosť Time Warner svojim výkonom za tretí kvartál prekonala odhady analytikov. Firma, ktorú chce za 85 mld. USD prevziať telekomunikačná spoločnosť AT&T, opäť vylepšila svoju prognózu celoročného upraveného zisku. Za júl až september Time Warner dosiahol zisk 1,47 mld. USD, čiže 1,86 USD na akciu. V treťom štvrťroku vlaňajška bol v sume 1,04 mld. USD, čiže 1,26 USD na akciu.

Zisk firmy bez jednorazových položiek bol za júl až september vo výške 1,83 USD na akciu. Analytici, ktorých vo svojom prieskume oslovila spoločnosť Zacks Investment Research, očakávali, že na tejto báze bude zisk 1,36 USD na akciu. Tržby Time Warner medziročne stúpli na 7,17 mld. USD z úrovne 6,56 mld. USD. Týmto výsledkom firma tiež prekonala očakávania analytikov oslovených v prieskume spoločnosti Zacks, ktorí odhadovali, že tržby za tretí štvrťrok budú v objeme 7 mld. USD.

Time Warner teraz predpokladá, že za celý rok dosiahne upravený zisk z pokračujúcich činností v pásme 5,73 až 5,83 USD na akciu. Predošlá predikcia firmy rátala so ziskom 5,35 až 5,45 USD na akciu. Aj predchádzajúca predpoveď bola vylepšením, keďže firma pôvodne plánovala zisk v rozmedzí 5,30 až 5,40 USD na akciu.

Time Warner Inc má približne 49-percentný podiel na hlasovacích právach v Central European Media Enterprises (CME), ktorá prevádzkuje televízne stanice v šiestich krajinách strednej a východnej Európy. Spoločnosť Central European Media Enterprises Ltd. v júli 2007 odkúpila 20 % v TV Markíza od spoločnosti Media Invest, spol. s r. o. CME informovala, že sa touto transakciou stala 100-percentným vlastníkom spoločnosti Markíza – Slovakia, spol. s r. o., ktorá je prevádzkovateľom licencie na vysielanie TV Markíza.

(1 EUR = 1,0946 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy