Prievidza odkúpi budovu sporiteľne, bude tam časť oddelení mestského úradu

Prievidza odkúpi budovu Slovenskej sporiteľne (SLSP) na Námestí slobody v centre mesta, kde presťahuje časť oddelení mestského úradu. Na tento účel si zobrala úverové zdroje vo výške 700.000 eur. Kúpnu ako i nájomnú zmluvu s bankou, ktorá časť priestorov bude naďalej využívať, odobrili na svojom dnešnom rokovaní prievidzskí mestskí poslanci.
„Zámerom je zjednotiť mestský úrad. To znamená, že tam bude postupne presúvaná agenda alebo zamestnanci z bývalej budovy Priemstavu a bude sa ten úrad jednotiť,“ povedal vedúci právnej kancelárie Mestského úradu v Prievidzi Róbert Pietrik. Zároveň má podľa neho banka záujem naďalej zotrvať v priestoroch na Námestí slobody. „Preto si tam vlastne vyžiadala takzvanú opciu, to znamená, že ďalších šesť rokov bude Slovenská sporiteľňa ešte ďalej fungovať na prvom poschodí, a potom sa uvidí, čo bude ďalej,“ doplnil.
Mesto na odkúpenie budovy nemalo vlastné zdroje, ako pripomenul Pietrik, využije na to úverové prostriedky. „Ide sa kupovať za hodnotu 700.000 eur s tým, že podstatná časť tejto kúpnej zmluvy bude vrátená spätne cez nájom,“ konkretizoval.
Mesto by malo mať podľa svojich predpokladov budovu sporiteľne vo svojom vlastníctve od 1. januára budúceho roka. Jej priestory si však budú podľa slov Pietrika vyžadovať ešte stavebné úpravy a rekonštrukčné práce, aby sa budova banky ako i vedľa susediace sídlo mestského úradu dali prepojiť a vytvorili sa tam podmienky na poskytovanie služieb. „Určite to vyžaduje nejakú dobu, ale v priebehu budúceho roka to bude zrealizované,“ dodal.

Súvisiace články

Aktuálne správy