Nokia tretí kvartál skončila so stratou 125 mil. eur

Divízia technológii spoločnosti Nokia však počas júla až septembra dosiahla viac ako zdvojnásobenie tržieb na úroveň 353 mil. eur.

Fínsky výrobca telekomunikačných zariadení Nokia v treťom kvartáli skončil v strate. Firma za júl až september vykázala čistú stratu 125 mil. eur. Jej tržby za tretí štvrťrok boli v objeme 5,9 mld. eur. Ide o výsledok zahŕňajúci aj výsledky francúzskej spoločnosti Alcatel-Lucent, ktorú Nokia prevzala. V treťom kvartáli minulého roka, čiže ešte pred akvizíciou konkurenčnej firmy Alcatel-Lucent, Nokia vykázala zisk 152 mil. eur pri tržbách 3 mld. eur.

Divízia technológií spoločnosti Nokia však počas júla až septembra dosiahla viac ako zdvojnásobenie svojich tržieb na úroveň 353 mil. eur. Generálny riaditeľ Nokie Rajeev Suri označil výkon firmy v treťom štvrťroku za „slušný … napriek podmienkam na trhu, ktoré sú slabšie, ako sa očakávalo.“ Pokiaľ ide o výhľad na celý rok, šéf Nokie je mierne optimistický a očakáva, že prevádzková marža firmy posilní o 7 až 9 percent.

Súvisiace články

Aktuálne správy