Kabinet schválil presun 300 tisíc eur vo výdavkoch agrorezortu

Z celkového objemu 300 tisíc eur sa 258 458 eur presunie na rekonštrukciu Ústredného kontrolného a skúšobného ústavu poľnohospodárskeho v Bratislave. Zvyšných 41 542 eur by sa malo presunúť v prospech IT systémov, ktoré využíva Pôdohospodárska platobná agentúra.

Vládny kabinet na svojom stredajšom rokovaní schválil v rámci kapitálových výdavkov Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV) presun financií v celkovej výške 300-tisíc eur na rekonštrukciu budovy a IT systémov. „Na základe aktuálnej analýzy potrieb kapitálových výdavkov v rezorte a následnej nutnosti zabezpečiť finančné krytie nevyhnutných rekonštrukcií objektov, technického zhodnotenia budov a zabezpečenia IT systémov je potrebné realizovať realokáciu finančných prostriedkov,“ zdôvodnil agrorezort.

Z celkového objemu 300-tisíc eur sa 258 458 eur presunie na rekonštrukciu Ústredného kontrolného a skúšobného ústavu poľnohospodárskeho v Bratislave. Budovu čaká rekonštrukcia pavilónov, skleníkov aj prístupovej cesty. Zvyšných 41 542 eur by sa malo presunúť v prospech IT systémov, ktoré využíva Pôdohospodárska platobná agentúra.

Podľa zákona o rozpočtových pravidlách verejnej správy je zmena účelu použitia kapitálových výdavkov možná len so súhlasom vlády SR. Finančné prostriedky, ktoré vláda odobrila na presun, by sa podľa návrhu mali použiť do konca tohto roka.

Súvisiace články

Aktuálne správy