Na Slovensku pracuje čoraz viac cudzincov

V porovnaní s júlom minulého roka stúpol počet cudzincov pracujúcich na Slovensku o 8,4 tisíca na 31,2 tisíca.

Ku koncu júla tohto roka pracovalo na Slovensku 31,2 tisíca cudzincov. V porovnaní s júlom minulého roka ide o nárast o 8,4 tisíca osôb. Najpočetnejšie zastúpenie na slovenskom pracovnom trhu majú občania Rumunska. Tých ku koncu minulého mesiaca na Slovensku pracovalo 7 tisíc, čo je medziročne viac takmer o 1,5 tisíca osôb. Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnilo Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Na druhej priečke sú občania Českej republiky, ktorých prišlo za prácou na Slovensko 3,8 tisíca. Oproti júlu vlaňajška tak počet občanov Českej republiky pracujúcich na Slovensku stúpol o 835. Nasleduje Maďarsko, ktoré zaznamenalo na konci minulého mesiaca 3,3 tisíca svojich občanov pracujúcich na Slovensku, čo je medziročne viac o 891 ľudí.

Každý tretí cudzinec na Slovensku pracoval ku koncu minulého mesiaca v Bratislave. V piatich okresoch hlavného mesta Slovenska bolo totiž zamestnaných vyše 9,8 tisíca cudzincov. Nasleduje okres Trnava, ktorý koncom júla zaevidoval vyše 3,7 tisíca zamestnaných cudzincov. Úrad práce v Čadci vykázal vyše 1,1 tisíca pracujúcich občanov pochádzajúcich z iných krajín. Naopak, len traja cudzí štátni príslušníci pracovali v júli v okrese Gelnica.

Súvisiace články

Aktuálne správy