Počet ropných vrtov v USA stúpol

V uplynulom týždni v krajine podľa údajov spoločnosti Baker Hughes pribudlo 10 prieskumných vrtov.

Celkový počet prieskumných vrtov pre ťažbu ropy a zemného plynu v USA v uplynulom týždni vzrástol o 10 na 491. Pred rokom však bolo v krajine aktívnych 885 prieskumných vrtov. Prieskum pre ťažbu ropy a plynu totiž prudko obmedzilo zníženie cien energií. Houstonská spoločnosť Baker Hughes Inc., ktorá poskytuje služby na ropných poliach, informovala, že v uplynulom týždni sa pomocou 406 vrtov skúmali ložiská ropy a 83 vrtov bolo zameraných na prieskum ložísk plynu. Dva vrty boli zmiešané.

V rámci hlavných ropných a plynárenských štátov v USA počet prieskumných vrtov sa zvýšil hlavne v Texase, a to o osem. V Pensylvánii pribudli dva vrty. V štátoch Louisiana, Oklahoma a Západná Virgínia pribudlo po jednom vrte. V Severnej Dakote sa počet vrtov znížil o dva a v Novom Mexiku o jeden. Najnižší počet vrtov na prieskum ložísk ropy a zemného plynu USA evidovali v máji tohto roka, kedy ich bolo iba 404. Najviac ich bolo v roku 1981, a to až 4 530.

Ťažba ropy v USA v júli medzimesačne aj medziročne oslabila a dostala sa na najnižšiu úroveň od marca 2014. Informoval o tom tento týždeň na svojej internetovej stránke Americký ropný inštitút. V júli sa v krajine ťažilo v priemere 8,5 mil. barelov ropy denne, čo bolo oproti júnu zníženie o 1,9 percenta a v porovnaní s júlom minulého roka išlo o pokles o 10 percent. Zvýšil sa však dovoz ropy do USA. V júli sa denne importovalo v priemere takmer 10,5 mil. barelov. V porovnaní s júnom sa dovoz zvýšil o 6,8 percenta a oproti júlu minulého roka vzrástol o 9,9 percenta.

Súvisiace články

Aktuálne správy