Má len 30-rokov, zarába nadpriemerne hoci pracuje len tri dni v týždni

, Business Insider Foto: instagram.com/cailenascher

Za svoj najlepší mesiac, čo sa výplaty týka, považuje február 2016, kedy sa jej podarilo vďaka vlastnému biznisu zarobiť viac než 23 000 dolárov. Cailen Ascherová pracuje osem hodín denne, jej pracovný týždeň má však iba tri dni.

Ascherová je osobný tréner, pomáha kolegyniam podnikateľkám prekonať psychické bloky. Jej práca je založená na troch pilieroch:

myslení, pretože to je to, čím sa odlišujete od ostatných firiem
vízii, jasnej predstave, čo chcete dosiahnuť
strategickom akčnom pláne, presnom popise toho, čo treba urobiť pre dosiahnutie rastu.

Táto dáma koučuje z domu, na prácu so svojimi klientmi si vyhradila tri dni v týždni. Verí, že jej to stačí, pretože dokáže dosiahnuť všetko aj v rámci skráteného úväzku. Stavia na niekoľkých rôznych faktoroch.

Robí len to, čomu rozumie
Úlohy, na ktorých nedokáže, alebo nechce pracovať, posúva externistom. Zamestnáva virtuálne asistentky, aby jej spravovali profily a reklamu na sociálnych sieťach. "Keď som sa týmito vecami zaoberala, prišlo mi to ako záhuba mojej existencie. Uvedomil som si, že sa mi robiť naozaj nepáči  a teda nedokážem dosiahnuť výsledky niekoho, kto túto prácu robí rád. Takto sa môžem sústrediť na to, čo mi ide najlepšie, na prácu s mojimi klientmi a byť kreatívna."

Veci nedotiahne do dokonalosti
Môže to znieť kontraproduktívne, ale ako vysvetľuje, nemá na to čas. "Je pre mňa prirodzené, že chcem odviesť dobrú prácu, ale zas nechcem na niečom sedieť do vtedy, až to bude perfektné, to je zabitý čas plný otáľania. Radšej pustím niečo dobré von, než by som nejaký projekt mala odsunúť na vedľajšiu koľaj, pretože to ešte nie je dokonalé."

Myslí strategicky
Vie presne, čo potrebuje stihnúť. "Obvykle sa každý štvrtok pozerám na týždeň vopred, to mi pomáha rozvrhnúť si týždeň a naplánovať úlohy. Identifikujem všetko, čo chcem dosiahnuť, a následne na tom pracujem. Potom to spätne analyzujem a všetko to spojím do svojho trojdňového pracovného týždňa."

Ak sa Cailen opýtate na najlepšiu radu, akú by mohla ponúknuť niekomu, kto sa snaží vybudovať si  vlastnú firmu, a ktorá by ju najlepšie vystihovala, odpovie, že "cesta má zabezpečiť súlad s cieľom. Je to je niečo, čo sa mi dlho nedarilo. V minulosti som na seba vyvíjala veľký tlak, až ma to ochromoval." Po narodení dnes už 2-ročnej dcéry, si uvedomila, že o tom všetkom premýšľa  zle. "Uvedomila som si, že sa chcem každú minútu v rámci svojho podnikania cítiť príjemne, nie len keď sa veci hýbu správnym smerom. A keď som túto filozofiu prijala, veci si razom našli svoje miesto. Prichádzalo viac príležitostí a tak bolo pre mňa oveľa prirodzenejšie žiť životným štýlom, akým som chcela, pričom si ale dokážem budovať svoje podnikanie, namiesto toho, aby som čakala, až mi moje podnikanie dovolí, aby som žila, tak ako chcem."

Súvisiace články

Aktuálne správy