Britská stavebná výroba v júni oslabila

Medzimesačne sa júnová produkcia stavebného sektora krajiny zmenšila o 0,9 % a medziročne klesla o 2,2 %.

Britská stavebná výroba v júni medzimesačne oslabila o 0,9 percenta po májovom oslabení o 2 percentá. Hlavným dôvodom zmenšenia stavebnej produkcie krajiny bol pokles výroby v oblasti infraštruktúrnych stavieb, nižší objem renovácií a údržby obytných domov, ako aj renovácií a údržby ostatných nehnuteľností. Medziročne sa júnová produkcia britského stavebného odvetvia znížila o 2,2 percenta. Informoval o tom v piatok na svojej internetovej stránke štatistický úrad Veľkej Británie ONS.

Napriek posilneniu v apríli britská stavebná výroba za celý druhý štvrťrok sa medzikvartálne zmenšila o 0,7 percenta. Tento pokles nasledoval po medzikvartálnom oslabení stavebníctva krajiny v prvom štvrťroku o 0,3 percenta. Medziročne britské stavebníctvo počas apríla až júna kleslo o 1,4 percenta.

Britský štatistický úrad v súvislosti s oslabením stavebnej výroby krajiny v júni aj počas celého druhého štvrťroka poznamenal, že stavebníctvo oslabilo aj v eurozóne aj v rámci celej Európskej únie. Podľa údajov štatistického úradu EÚ Eurostatu stavebná výroba eurozóny v máji medzimesačne klesla o 0,5 percenta a v rámci celej EÚ sa znížila o 0,7 percenta.

Súvisiace články

Aktuálne správy