Akcie o bezpečnosti cestnej premávky budú stáť 68 tisíc eur

Ministerstvo dopravy si objednalo sériu dvadsiatich osvetovo-vzdelávacích podujatí o zvýšení bezpečnosti cestnej premávky v tomto roku. Zákazku na zabezpečenie uvedených podujatí získal Ústav súdneho inžinierstva Žilinskej univerzity v Žiline.

Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja poskytne na podujatia o bezpečnosti cestnej premávky v tomto roku „BECEP v akcii 2016“ 57 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty (68,4 tis. eur vrátane dane). Zákazku na zabezpečenie uvedených podujatí získal Ústav súdneho inžinierstva Žilinskej univerzity v Žiline spomedzi ponúk troch uchádzačov. Vyplýva to z výsledku verejného obstarávania formou výzvy na predkladanie ponúk vyhlásenej vo februári tohto roka.

Ministerstvo dopravy uzavrelo zmluvu s vybraným dodávateľom s účinnosťou do konca tohto roka. Predpokladaná cena za poskytovanie spomínaných služieb bola 57,2 tis. eur bez dane. Spoločnosť IZ-Invest, s. r. o. zo Šamorína navrhla cenu 57,1 tis. eur a B&V Pro, s. r. o. z Košíc 57,2 tis. eur bez dane.

Poslaním série dvadsiatich osvetovo-vzdelávacích podujatí na dvadsiatich miestach na celom Slovensku je podľa ministerstva dopravy verejnosti prístupnou a zaujímavou formou šíriť zvyšovanie bezpečnosti cestnej premávky. „Potreba organizácie podujatia vyplýva zo Stratégie zvýšenia bezpečnosti cestnej premávky v Slovenskej republike v rokoch 2011 – 2020 (Národný plán SR pre BECEP 2011 – 2020),“ oznámilo ministerstvo dopravy. Uvedený dokument ukladá povinnosť ministerstvu organizovať podujatia a výchovné kampane pre zvyšovanie bezpečnosti cestnej premávky so zásahom na rôzne skupiny obyvateľov, napríklad vodiči, mladí ľudia, deti, cyklisti.

Súvisiace články

Aktuálne správy