Zisk Norwegian Cruise v 2. kvartáli klesol

Spoločnosť Norwegian Cruise Line Holdings, prevádzkovateľ výletných lodí so sídlom v americkom Miami, znížila svoj odhad zisku v tomto roku. Dôvodom je slabší dopyt po dovolenkách na lodi v USA a v Európe a oslabenie britskej libry po brexite. Informovala o tom agentúra Bloomberg.
Norwegian Cruise najnovšie očakáva za celý rok zisk v priemere 3,35 až 3,45 USD na akciu, namiesto pôvodných 3,65 až 3,85 USD/akcia.
V 2. kvartáli 2016 spoločnosť dosiahla upravený zisk 85 centov na akciu, zatiaľ čo analytici, ktorých oslovila agentúra Bloomberg, jej predpovedali zisk 83 centov/akcia.
Tržby spoločnosti sa v 2. štvrťroku zvýšili o 9,3 % na 1,19 miliardy USD (1,07 miliardy eur), ale zaostali za odhadmi expertov, ktorí počítali s tržbami na úrovni 1,22 miliardy USD.
Čistý príjem Norwegian Cruise za tri mesiace do konca júna klesol na 145,2 milióna USD, čo predstavuje 64 centov na akciu, zo 158,5 milióna USD alebo 69 centov/akcia v rovnakom období vlani.
Norwegian Cruise podobne ako ďalšie spoločnosti, ktoré prevádzkujú výletné lode, varovali pred slabším ziskom v tomto roku. Dôvodom je menší záujem turistov o dovolenky pre obavy z teroristických útokov v Európe a vírusu zika v Latinskej Amerike a v Karibiku.

Súvisiace články

Aktuálne správy