Bratislavské letisko vybavilo za 7 mesiacov medziročne o 16 % viac cestujúcich

Letisko M. R. Štefánika v Bratislave vybavilo počas siedmich mesiacov tohto roka takmer milión cestujúcich. V období od januára do konca júla 2016 prešlo letiskom spolu na prílete a odlete 975.447 pasažierov. Medziročne to predstavuje nárast o 16 %.
Počas siedmich mesiacov za uskutočnilo spolu 14.869 pohybov lietadiel, čiže spolu odletov aj pristátí. To predstavuje nárast o 7 % oproti rovnakému obdobiu v minulom roku. Zároveň letisko v rovnakom období vybavilo spolu 12.796 ton leteckého nákladu. Preprava tak vzrástla o 7 % v porovnaní s januárom až júlom 2015.
„Prevádzkové výsledky Letiska Bratislava dosahujú už siedmy mesiac po sebe pozitívne čísla. Aj napriek geopolitickej situácii, ktorá má bohužiaľ značný vplyv na letnú dovolenkovú charterovú sezónu, predpokladáme, že celkový počet vybavených pasažierov v roku 2016 dosiahne podobne ako v minulom roku dvojciferný percentuálny nárast,“ zhodnotil v správe pre médiá výsledky generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Ivan Trhlík.
Celkovo v júli tohto roka letiskom prešlo medziročne o 5000 turistov viac. V siedmom mesiaci bolo vybavených 257.814 cestujúcich, čo predstavuje medziročný nárast o 2 %, uskutočnilo sa 2983 odletov a pristátí a na letisku bolo vybavených 1881 ton leteckého nákladu.
Do top päťky najvyužívanejších destinácií za prvých sedem mesiacov roka 2016 patrili z hľadiska vybaveného počtu pasažierov destinácie Londýn, Dublin, Berlín, Miláno, ktoré prevádzkuje letecká spoločnosť Ryanair a ďalej Moskva, do ktorej a z ktorej lieta spoločnosť Pobeda.

Súvisiace články

Aktuálne správy