Lufthansa zaznamenala v 1. polroku pokles zisku

Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa zaznamenala v 1. polroku pokles zisku. Dôvodom boli najmä vyššie jednorazové výdavky. Po vylúčení jednorazových položiek dosiahla spoločnosť lepšie výsledky ako vlani, pripisuje to „finančnej disciplíne a lacnejšiemu palivu. Vedenie podniku ale zároveň upozornilo, že obavy z teroristických útokov v Európe zhoršujú vyhliadky v tomto, 2. polroku. Informovala o tom agentúra AP.
Lufthansa oznámila, že jej čistý zisk v 1. polroku klesol na 429 miliónov eur z 954 miliónov eur v rovnakom období minulého roku. Vlani si však spoločnosť v 1. polroku pripísala jednorazový príjem vo výške 503 miliónov eur z dlhopisov.
Zisk aerolínií pred úrokmi a zdanením (EBIT) za prvých česť mesiacov roka pritom oproti vlaňajšku vzrástol o 61 miliónov eur na 529 miliónov eur.
Vyhliadky európskych aerolínií sa však zhoršujú v dôsledku teroristických útokov, ktoré majú negatívny vplyv na dopyt po cestovaní.
Lufthansa už minulý mesiac zhoršila svoju prognózu a najnovšie očakáva pokles prevádzkového zisku v 2. polovici roka. Upravila preto smerom nadol aj svoje plány na zvyšovanie kapacity.

Súvisiace články

Aktuálne správy