Záujem Rusov o dovolenky v Turecku opäť začína rásť

Záujem Rusov o dovolenky v Turecku sa opäť začína zvyšovať. Uviedlo to dnes Združenie ruských touroperátorov (ATOR). Informovala o tom agentúra TASS.
„Napriek súčasnému vývoju v Turecku sa dopyt Rusov po dovolenkách v tamojších letoviskách zvyšuje,“ uviedla tlačová služba ATOR a dodala, že letecké spoločnosti opätovne začínajú otvárať pravidelné priame spojenia do tureckých destinácií. Reagovali tak na rozhodnutie ruského prezidenta Vladimira Putina, ktorý koncom júna zrušil zákaz pre ruských turistov cestovať do Turecka. K posunu z ruskej strany došlo po tom, ako sa turecký prezident Recep Tayyip Erdogan ospravedlnil Moskve za zostrelenie ruského bombardéra tureckou stíhačkou koncom novembra minulého roka na turecko-sýrskej hranici.
„Do konca júla sa situácia, čo sa týka počtu destinácií, zlepšila,“ uviedlo združenie ATOR na svojej stránke. Ako dodalo, pred neúspešným pokusom o štátny prevrat v Turecku bolo možné letieť priamo z Moskvy, Novosibirska a Krasnodaru len do Antalye. Dnes je podľa neho možné z ruských miest letieť aj priamo do Dalamanu a Bodrumu.
Medzičasom Ruská agentúra pre cestovný ruch uviedla, že jej predseda Oleg Safonov by mal tento týždeň rokovať v Ankare so svojimi náprotivkami o bezpečnosti ruských dovolenkárov v tureckých letoviskách, ako aj o prípadnom obnovení charterových letov medzi krajinami.

Súvisiace články

Aktuálne správy