Škoda Auto zväčší sklady na výnosné náhradné diely

Najväčšia česká firma Škoda Auto zaberie ďalšie územie pri Mladej Boleslavi. Automobilka v dôsledku expanzie chystá rozšírenie logistického centra na náhradné diely Škoda Parts Center. Informoval o tom portál IDNES.cz.
Doterajšie priestory pre náhradné diely umiestnenej v Řepove pri Mladej Boleslavi chce Škoda Auto rozšíriť zhruba o tretinu. Projekt ráta so stavbou haly na troch hektároch. Vyplýva to z materiálu, ktorý automobilka poslala na schválenie krajskému úradu. Tam už prebehlo zisťovacie konanie, či nebude mat stavba príliš veľký vplyv na životné prostredie.
Škoda Auto v texte uvádza, že areál potrebuje rozšíriť pre rastúce požiadavky na kapacitu a komplexnosť skladovaných dielov a príslušenstva.
„Ušetria sa náklady na prevádzku externých skladov a dopravné nároky na prevádzku k týmto skladom. Ide o významnú úsporu prostriedkov na externý prenájom a dochádza k výraznému zrýchleniu a kvality logistických procesov,“ uviedla automobilka. Či prinesie nová hala aj ďalšie pracovné miesta, nie je jasné, firma o nich v plánoch nehovorí.
„V rámci ďalšieho rozvoja spoločnosti zvažujeme rôzne investičné projekty, žiadne finálne rozhodnutie však zatiaľ nepadlo. Preto nebudeme túto záležitosť bližšie komentovať,“ povedal hovorca automobilky Jozef Baláž. Firma v plánoch sľubuje, že nad požiadavky územného plánu pridá viac zelene.
Náhradné diely sú pre automobilky síce v tržbách oproti predajom nových áut relatívne zanedbateľnou položkou, ale veľmi ziskovou. Škoda Auto vlani utŕžila za náhradné diely vyše 18 miliárd korún (666,05 milióna eur)

Súvisiace články

Aktuálne správy