S opravou cesty do B.Štiavnice cez Hodrušu-Hámre začnú v najbližších dňoch

S prácami na obnove cesty vedúcej do Banskej Štiavnice cez obec Hodruša-Hámre by sa malo začať už v najbližších dňoch. Tri úseky na tejto trase zaradili poslanci Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) do zoznamu ciest, ktoré opraví kraj v prvej etape.
S prácami na oprave 1525 metrov dlhého úseku cesty III/2493 Banská Štiavnica sa podľa hovorkyne kraja Michaely Piliarovej začne v pondelok 4. júla. O týždeň na to (11. júla) by sa malo začať s opravou ďalšieho úseku v dĺžke 2221 metrov, a to na ceste III/2530 Hodruša–Hámre.
V prípade 764 metrov dlhého úseku cesty III/2530 Banská Štiavnica sa podľa Piliarovej súťaž opakuje, predpokladaný termín realizácie je v auguste tohto roku. „Pri prácach bude premávka vedená striedavo a obojsmerne riadená dopravným značením a zariadeniami, resp. pracovníkmi zhotoviteľa,“ dodala v tejto súvislosti Piliarová.
Pre zaradenie úsekov do zoznamu ciest, ktoré opraví kraj v prvej etape, sa poslanci rozhodli aj pre ich význam z hľadiska cestovného ruchu. Ide totiž o najkratšiu trasu do Banskej Štiavnice pre návštevníkov, ktorí prichádzajú smerom od Nitry a Bratislavy po diaľnici R1. Využívajú ju tiež turisti, ktorí prichádzajú do lyžiarskeho strediska ležiaceho nad obcou Hodruša-Hámre a takisto Banskoštiavničania, ktorí cestujú smerom na Bratislavu.

Súvisiace články

Aktuálne správy