Twitter investoval 70 mil. USD do hudobnej stránky SoundCloud

Investovali sme do SoundCloud prostredníctvom Twitter Ventures, aby sme podporili časť nášho programu práce s tvorcami, potvrdil generálny riaditeľ Twitteru Jack Dorsey.

Spoločnosť Twitter Inc, ktorá prevádzkuje rovnomennú mikroblogovaciu sociálnu sieť, investovala približne 70 mil. USD do spoločnosti SoundCloud sídliacej v Berlíne prevádzkujúcej internetovú stránku pre online distribúciu hudby. Informoval o tom portál Re/code, ktorý citoval ľudí oboznámených s investíciou. Twitter potvrdil investíciu, ale neposkytol nijaké finančné podrobností.

"Tento rok sme investovali do SoundCloud prostredníctvom Twitter Ventures, aby sme podporili časť nášho programu práce s tvorcami," uviedol generálny riaditeľ Twitteru Jack Dorsey. Investícia spoločnosti Twitter podľa portálu Re/code naznačuje, že hodnota firmy SoundCloud je zhruba 700 mil. USD.

Mikroblogovacia sieť sa už v minulosti pokúšala preniknúť do oblasti hudby, keď v roku 2013 začala realizovať službu Twitter Music. O rok neskôr však jej prevádzkovanie ukončila. Spoločnosť vtedy uviedla, že bude hľadať nové spôsoby, ako do svojej služby dostať hudobný obsah.

(1 EUR = 1,1225 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy