Euro 2016: Takto by vyzerala najdrahšia jedenástka na turnaji

, The Independent Foto: SITA/AP;thinkstock

Pozrite si, ktorí sú najnákladnejší hráči na tohtoročnom šampionáte vo Francúzsku

Mnoho skautov a trénerov sa bude v priebehu nasledujúcich piatich týždňov snažiť odhaliť nové  lacné talenty. To je jeden pohľad, ten masovejší sa bude pozerať iným smerom. Majstrovstvá Európy ponúknu výstavnú vitrínu niektorých z najdrahších hráčov sveta.

Vyzerá to sľubne, mali by sme uvidieť päť z 10 najdrahších hráčov všetkých čias. Šporťáci z britského  Independent prešli každé  družstvo z jednotlivých krajín a zostavili najdrahšiu jedenástku na šampionáte. Čo si o tom myslíte, skutočne majú títo hráči tak vysokú hodnotu? Boli niektorí až príliš lacní, alebo ich súčasné kluby zbytočne preplatili? Ďalšie pikošky z EURO 2016 nájdete na stránke športky.sk 

Gianluigi Buffon, Taliansko, kluby Parma – Juventus
Cena: 42,28 milióna eur
Rok: 2001
Je to legendárna postava a jeho pobyt v Juventuse sa natiahol na 15 rokov. Vyhrali takmer všetko, odkedy tam je. Ukázalo sa, že to bola výhodná kúpa.

Eliaquim Mangala, Francúzsko, kluby FC Porto – Manchester City
Cena: 51,25 milióna eur
Rok: 2014
Vo svojej forme býva len sporadicky. Dalo by sa očakávať viac, za tie peniaze. Často vyzeral stratený a zmätený ak nie je nikde v blízkosti Vincenta Kompanyho. Keď si uvedomíte, že klub za neho zaplatil osemkrát viac, než za spomínaného Belgičana, dá sa hovoriť o sklamaní.

Pepe, Portugalsko, kluby FC Porto – Real Madrid
Cena: 32,03 milióna eur
Rok: 2007
Jeho cenovka zhŕňa účty za lekársku starostlivosť pre hráčov, ktorých zranil počas pôsobenia v Madride. Pridajme ešte oscarový výkon za ostatný mesiac finále Ligy majstrov a je hneď jasné, že tento chlap nie je každého šálka čaju.

Thomas Vermaelen, Belgicko, kluby Arsenal – Barcelona
Cena: 19,22 milióna eur
Rok: 2014
Zdanlivo vždy zranený, Arsenal si myslel, že sa mu len sníva, keď Barca prišila s takouto ponukou Potom, čo sa zapojil len do 18 zápasov za dva roky, je to naozaj úžasné riešenie pre Arsenal.

Luka Modrić, Chorvátsko, kluby Tottenham – Real Madrid
Cena: 42,28 milióna eur
Rok: 2012
Real môže byť nakoniec spokojný. Hoci sa fanúšikovia po sezóne 2012/2013 zhodli, že ide o najhorší prestup roka, Modrić sa postupne stal kľúčovou súčasťou tímu z Bernabea, kde práve vyhral svoj druhý titul v Lige majstrov.

Kevin de Bruyne, Belgicko, kluby Wolfsburg – Manchester City
Cena: 70,47 milióna eur
Rok: 2015
Chelsea ho predali, pretože José Mourinho neznáša hráčov, ktorí potrebujú čas k svojmu pokroku. Je to pravdepodobne najlepší hráč z Belgicka.Po skvelých výkonoch vo Wolfsburgu sa vrátil do Anglicka, do Manchestru City.

Mesut Özil, Nemecko, kluby Real Madrid – Arsenal
Cena: 54,45 milióna eur
Rok: 2013
Real po ňom siahol po kúpe Baleho, Özil je najdrahším hráčom Arsenalu. Po rozhodnom začiatku má ambíciu stať sa najlepším hráčom klubu. Určite stál za tie peniaze.

Gareth Bale, Wales, kluby Tottenham – Real Madrid
Cena: 110,19 milióna eur
Rok: 2013
Je to celosvetovo najdrahší hráč, aj keď Cristiano Ronaldo vám povie niečo iné.Svoju formu veľmi nepreukázal počas posledného roku na White Hart Lane, ale Madridu po prestupe pomohol vyhrať dva tituly Ligy majstrov a Španielsky pohár.

Raheem Sterling, Anglicko, kluby Liverpool – Manchester City
Cena: 62,78 milióna eur
Rok: 2015
Najdrahší anglický hráč všetkých čias, bol neuveriteľným sklamaním a môže sa tešiť z toho, že mal to šťastie ocitnúť sa v anglickom Euro tíme. Zatiaľ sa javí, že Manchester prerobil na tejto dohode.

Anthony Martial, Francúzsko,  kluby Monaco – Manchester United
Cena: 78,8 milióna eur
Rok: 2015
Zatiaľ čo jeho debutový gól proti Liverpoolu sa podobal výkonu Thierry Henryho v jeho najlepších rokoch, za cenu jeho prestupu by ste dokázali kúpiť štyroch Henryov. Neuveriteľne talentovaný , aj keď trochu mrzutý.  Jeho priebojnosť ho predurčuje stať sa jedným z kľúčových hráčov klubu, v rámci tímu mu konkuruje len Marcus Rashford. Určite sa oplatil.

Cristiano Ronaldo, Portugalsko, kluby Manchester United – Real Madrid
Cena: 102,5 milióna eur
Rok: 2009
Tento Portugalčan spôsobil finančný rozruch, mnohým vyčaril úsmev na tvári, vďaka svojej mamutej cene. Stal sa jedným z najväčších hráčov všetkých čias tohto klubu, pravidelne dokáže vystrieľať spŕšku päťdesiatich gólov za sezónu. Aktuálne je jeho osoba vyvažovaná zlatom. Asi vedia prečo.

Súvisiace články

Aktuálne správy