Firma PRP vytvorila v Lučenci 50 nových pracovných miest

Drevospracujúca spoločnosť so sídlom v Tomášovciach doteraz preinvestovala do nových výrobných technológii približne desať miliónov eur, pričom v tomto roku by to malo byť ďalších približne päť miliónov eur.

Drevospracujúca firma PRP so sídlom v Tomášovciach, okres Lučenec, vytvorila v regióne 50 nových pracovných miest. Ako ďalej informovala PRP, firma tak v Lučenci zamestnáva už viac ako 150 ľudí, čo v porovnaní s rokom 2014 predstavuje trojnásobný nárast. „Trh kladie čoraz väčšie nároky na producentov v drevospracujúcom priemysle. Sme radi, že sa nám stále darí rozširovať a modernizovať výrobu. Aj vďaka tomu môžeme prijímať nových zamestnancov,“ uviedol konateľ firmy Ján Božík.

Firma doteraz preinvestovala do nových výrobných technológii približne desať miliónov eur, pričom v tomto roku by to malo byť ďalších približne päť miliónov eur. „Efekt predmetnej inovácie sa premietne najmä vo zvýšení produktivity práce, skvalitnení produktov, ako aj vo zvýšení objemu celkovej výroby približne o 30 až 40 %,“ spresnil konateľ. Spoločnosť by chcela pomocou nových technologických zariadení s vyššou kapacitou zvýšiť ročný porez guľatiny približne dva a pol násobne.

Spoločnosť PRP vznikla v roku 1994 a v súčasnosti je druhým najväčším spracovateľom dreva na Slovensku. V súčasnom období ide 99 % produkcie na export, väčšinou do štátov Európskej únie, odkiaľ sa výrobky vyvážajú aj na globálny trh vrátane Arabského polostrova a Severnej Afriky. Firma sa zameriava na piliarsku výrobu a impregnáciu dreva, výrobu dýh, preglejkových výrobkov a aglomerovaných drevárskych výrobkov, ako aj na výrobu drevených obalov a iných výrobkov z dreva.

Súvisiace články

Aktuálne správy