Pokles zásob v USA prispel k rastu cien ropy, cena Brentu sa priblížila k 50 USD

Ceny ropy dnes vzrástli, napriek tomu, že štáty Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) sa na dnešnom zasadnutí vo Viedni nedohodli na produkčnom strope, o čom sa pôvodne hovorilo. Nepriaznivé informácie z ropného kartelu ale pomohli vykompenzovať správy z americkej vlády, ktorá oznámila, že zásoby ropy v USA za minulý týždeň klesli. Informovala o tom agentúra Reuters.
Ministerstvo energetiky USA oznámilo, že ropné zásoby v USA klesli v minulom týždni o 1,4 milióna barelov (1 barel = 159 litrov). Napriek tomu, že rozsah poklesu bol nižší, než očakávali ekonómovia, trhom to stačilo a ceny ropy vymazali veľkú časť z pôvodných strát.
Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v júli vzrástla oproti stredajšej uzávierke (1.6.) do 17.41 h SELČ o 20 centov na 49,92 USD (44,62 eura) za barel. V priebehu dnešného obchodovania sa pritom cena Brentu prepadla na 48,84 USD za barel.
Cena americkej ľahkej ropy WTI zaznamenala miernejší rast, len o 3 centy, čo znamená, že sa posunula na 49,04 USD/barel. Počas dňa však vymazala väčšinu strát, keďže v priebehu obchodovania klesla o viac než 1 USD.

Súvisiace články

Aktuálne správy