Fiat Chrysler dosiahol najlepší máj za 11 rokov, predaj Fordu a GM ale klesol

Taliansko-americká automobilka Fiat Chrysler predala v máji v Spojených štátoch viac ako 204.400 vozidiel. To je len o 1 % viac, než v máji minulého roka, napriek tomu je to najlepší májový výsledok za posledných 11 rokov. Informovali o tom agentúry AP a Bloomberg.
Automobilka oznámila, že v máji predala celkovo 204.452 vozidiel, k čomu prispel najmä predaj áut značky Jeep. Predaj týchto vozidiel vzrástol o 14 %. Na druhej strane, predaj áut rovnomennej značky Chrysler o 19 % klesol a pokles zaznamenali aj značky Dodge a Ram, kde sa predaj znížil o 5 %, respektíve o 3 %.
Automobilky General Motors a Ford oznámili za minulý mesiac pokles predaja, pričom predaj áut GM sa prepadol takmer o pätinu. Spoločnosť uviedla, že za máj predala 240.450 áut, čo predstavuje pokles o 18 %. Čiastočne sa pod to podpísal menší počet predajných dní oproti máju minulého roka.
Ford uviedol, že predaj dosiahol 234.748 vozidiel. Medziročne to znamená pokles o 6,1 %. V obidvoch prípadoch bol výsledok horší, než očakávali analytici. V prípade G7 počítali s poklesom predaja o 3 % a v prípade Fordu o necelých 5 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy