Práce na diaľničnom moste pri Liptovskom Mikuláši sú v plnom prúde

Práce na moste na severnej diaľnici D1 v Podturni (okres Liptovský Mikuláš) sú v plnom prúde. Počas prvých týždňov prác búra Národná diaľničná spoločnosť pôvodný mostný zvršok. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa spoločnosti Eva Žgravčáková.
„V rámci opravy diaľničného mosta sa vybúra mostný zvršok vrátane bezpečnostných zariadení, rozoberie sa protihluková stena, zrealizuje sa betonáž vyrovnávacieho betónu, osadia sa nové mostné závery a nové odvodnenie, vybetónujú sa nové rímsy, položí sa hydroizolačné súvrstvie a kryt vozovky, osadia sa nové bezpečnostné zariadenia a znovuosadí pôvodná protihluková stena,“ uviedla.
Počas opravy mosta je v úseku diaľnice D1 medzi Liptovským Jánom a Liptovským Hrádkom čiastočná uzávierka až do 31. októbra. „Doprava je počas čiastočnej uzávierky presmerovaná z pravého jazdného pásu cez prejazdy stredným deliacim pásom pred a za mostom do ľavého jazdného pásu, kde je obojsmerná doprava,“ doplnila Žgravčáková s tým, že opravou mosta sa zlepší jeho technický stav.

Súvisiace články

Aktuálne správy