Takmer nemožné: Chlapík vyhral druhý krát v miliónovej lotérii

, AP Foto: TASR/AP

Bruce Magistro vyhral v americkej lotérii už po druhýkrát, jeden milión dolárov.

Stavebný robotník Magistro vyhral milión v lotérii pred štyrmi rokmi, nikto by vtedy netipoval, že sa mu to podarí opäť. Poviete si, dieťa šťasteny, ale nie je to celkom tak. Potom, čo Bruce trafil jackpot prvýkrát v roku 2012, jeho manželka Yvonne prehrala trojročný boj s rakovinou. Veľká časť z výhry išla na účty za lekársku starostlivosť. "Práve uplynuli dva roky, čo odišla," spomína syn Nick Mayers. Podľa neho je to isté, že druhý jackpot je od nej, ako spôsob pomoci rodine. "Bol to určite dar pre neho od nej," cituje Mayersa agentúra AP.

Zástupcovia štátnej loterijnej spoločnosti usporiadali tlačovú konferenciu na čerpacej stanici v Long Island, kde si Magistro kúpil druhý výherný tiket 11. apríla. Pred novinármi Magistro vyhlásil, že šťastie skúša pravidelne, denne minie 20 dolárov. "To je nemožné," pomyslel si, keď zotrel príslušné políčko a uvedomil si, že práve vyhral milión dolárov. "Nemohol som tomu uveriť, že sa mi to môže stať dvakrát." Asi netreba  pripomínať, že prvý milión si zotrel na žrebe v priestoroch rovnakej čerpacej stanice v roku 2012.

Aktuálna výhra ale nie je milión v hotovosti, do konca života mu budú vyplácať tisíc dolárov týždenne, minimálne jeden milión dolárov.

Štátna loterijná spoločnosť uviedla, že šanca aby Magistro vyhral túto cenu, bola 1 ku 7 745 600, a v roku 2012 to bolo 1 ku 2 520 000. Ale Magistro nie je jediný, komu sa takýto husársky kúsok podaril. V Severnej Karolína, žena s rakovinou prsníka, vyhrala milión dolárov v lotérii vo februári a minulý mesiac si opäť odniesla 250 000. V roku 2012, istý muž na predmestí Chicaga vyhral milión na stieracom žrebe, rovnakú sumu získal už aj pred deviatimi rokmi.

Magistro plánuje použiť peniaze na vyplatenie účtov a chystá sa na dovolenku so svojimi troma deťmi a snúbenicou, aj keď zatiaľ nevie kam. "Dúfam, že opäť vyhrám," zažartoval. "Do tretice by to bolo kúzelné."

Súvisiace články

Aktuálne správy