Miera nezamestnanosti v Grécku v marci klesla

V Grécku bola v marci miera nezamestnanosti na úrovni 24,2 %. Nezamestnanosť mladých bola vo výške 51,4 %.

Miera nezamestnanosti v Grécku vo februári klesla na 24,2 % z januárovej úrovne 24,4 %. Informoval o tom vo štvrtok grécky štatistický úrad ELSTAT. Vo februári bolo v krajine podľa štatistického úradu 1,158 mil. registrovaných nezamestnaných. Najvyššiu mieru nezamestnanosti Grécko eviduje u mladých vo vekovej kategórii 15 až 24 ročných. V tejto skupine bola februárová miera nezamestnanosti na úrovni 51,4 %, pričom medziročne klesla z januárových 51,8 %.

Februárová miera nezamestnanosti je najnižšia od mája 2012, kedy nezamestnanosť bola na úrovni 24,1 %. Najvyššiu mieru nezamestnanosti Grécko evidovalo v septembri 2013, keď bola vo výške 27,9 %. Miera nezamestnanosti v krajine síce klesla z rekordných úrovní, ostáva však viac ako dvojnásobne vyššia v porovnaní s priemerom eurozóny. V marci bola miera nezamestnanosti v eurozóne na úrovni 10,2 %.

Grécka ekonomika v záverečnom štvrťroku vlaňajška mierne vzrástla, keď sa medzikvartálne zväčšila o 0,1 %. Motormi rastu gréckeho hospodárstva boli súkromná spotreba a investície. Za celý predchádzajúci rok sa grécka ekonomika zmenšila o 0,3 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy