Hyza dosiahla minulý rok zisk vyše 2,24 milióna eur

Celkový majetok spoločnosti ku koncu minulého roka predstavoval vyše 37,7 mil. eur.

Spoločnosť Hyza, a. s., ktorá sa zaoberá spracovaním hydiny a produkciou hydinových mäsových výrobkov, dosiahla minulý rok zisk v objeme 2,24 mil. eur. Ako ďalej vyplýva z informácií zverejnených spoločnosťou, jej celkové výnosy boli v predchádzajúcom roku na úrovni 89,93 mil. eur. Celkové náklady spoločnosti predstavovali 87,68 mil. eur.

Majetok spoločnosti Hyza dosahoval ku koncu minulého roka vyše 37,7 mil. eur, z toho neobežný majetok tvoril 22,57 mil. eur a obežný majetok vyše 15 mil. eur.

Spoločnosť Hyza, a. s. vznikla 1. júla 2007 ako nástupnícka spoločnosť pri fúzii spoločností Hyza, a. s. Žilina, THP, a. s. Topoľčany a Hydina, a. s. Cífer. Od roku 2006 je Hyza členom skupiny Agrofert holding Andreja Babiša, ktorá združuje viac ako 230 podnikov z oblasti potravinárstva, poľnohospodárstva, chémie a pozemnej techniky. Hyza patrí k najväčším spracovateľom a výrobcom hydiny a hydinových mäsových výrobkov na Slovensku a v Európe. Denne spracuje viac ako 100 tis. kurčiat. Priamo zamestnáva viac ako 900 zamestnancov.

Súvisiace články

Aktuálne správy